Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Графология. Почеркът на човека говори.


Recommended Posts

Дай ми да видя почеркът ти, за да ти кажа какъв е характера ти.

Долу-горе това е графологията накратко. Красивият почерк показва човек с усет към красиво. Големи заоблени букви говорят за магнетичен човек. Заострените - за повече електирчество в организма, човек повече на ума. Ако често изяждате букви или оставяте последните недоизписани - означава че имате навик да не довършвате започната работа. Човек, който пише с лявата ръка има силно развита интуиция.

Цитирам част от мое мнение публикувано ТУК:

"Да вземем за пример едно простичко наглед упражнение за работа въру почеркът... Каква е задачата: всеки който няма четлив почерк да се упражнява от 10-30 минути на ден да пише красиво. Просто и ясно... кой би си помислил, че в едно толкова обикновено наглед упражнение може да има един дълбок езотеричен смисъл. Когато човек се опитва да пише по-красиво, той съзнателно работи върху себе си... т.е. дава на ума, сърцето и волята една посока. Всяка буква - формата, големината, наклона - имат значение и говорят за характера на човека... Ако човек е по-нервен ще пише по-остри букви, ако пък е по-спокоен и концентриран ще придава на буквите по-хубави форми. От тук веднага подупраженение... Ако сте ядосан, нервен, концентрирайте се в себе си и почнете да пишете (да кажем да преписвате някакъв текст на духовна тематика) като се опитвате да придавате на буквите максимално заоблена форма... Няма нужда човек да мисли за нервното си разположение, а просто да се концентрира върху изписването на буквите придавайки им възможно най-заоблени и красиви форми (в езот. геометрия дадена от Учителя... заоблените форми отговарят на магнетизъм/мекота, а по-заострените форми на електричество). Ако половин час човек пише с такава концентрация то състоянието му ще се смени... Ето един обикновен наглед метод за вътрешна работа, но ако е приложен правилно, би дал мощни резултати. Аз лично съм правил малки опити само с упражнението за писане, но ако някой пробва този метод бих се радвал да сподели резулататите си с мен. Ако човек всеки ден в даден час отделя само 10-30 мин... то помислете за един месец колко работа е свършена. Няма нужда от сложни психологически тестове, Фройдистки тип терапии и т.н."

Имате ли други наблюдения или знания по графология?

Или наблюдения какви ваши приятели какъв почерк имат и на какъв характер отговарят?

Иво

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Интересно наистина....графологията винаги ме е впечетлявала ..макар че знам малко за нея.....Поставяла сам си за цел да наблюдавам пациенти как пишат преди и след прием на хомеопатично л-во.....Много ми бе интересно..почеркът коренно се променя...в зависимост от състоянието..както каза Иво-по заоблен...по-остри букви...или съвсем не четлив.....Сега докато пиша ми хрумва идея да направя каталог на почерци селекционирани след прием на съответни л-ва...:)Да видим какво ще излезе:)

ето нещо интересно

http://margaritta.dir.bg/2003/april/05pocherk.htm

Линк към коментар
Share on other sites

Графологията е наистина интересна наука.

В тази връзка, замисляли ли сте се върху стария български правопис от миналия век, върху неговите духовни основи и смисъл, и в крайна сметка - не е ли по-добре той да се върне?

Линк към коментар
Share on other sites

Мисля, че не е необходимо да се връща стария правопис, колкото и да сме загубили с промяната му.

Според мен ще е по-добре да се постараем да усвоим новия правопис (т.е сега действащия). Все повече стават неграмотните хора, а изобилието на правописни грешки, които срещам непрекъснато и навсякъде и то дори от видимо начетени и интелигентни хора, е направо отчайващо.

Мисля, че успоредно с упражненията върху почерка си, би трябвало да правим ежедневни упражнения и за подобряване на знанията си по български правопис.

Тази задача я възприемам като част от духовното развитие. :P

Колко хора, например, се замислят, когато пишат, къде се слага пълен член (а даже и да се замислят, знаят ли наистина правилата), да не говорим за грубите правописни грешки, които дори се срещат в учебници и книги. А колко хора пропускат удвояването на съгласната при членуването на съществителни от ж.р, употребата на "и" и "й" също е доста объркана и т.н, примерите могат да бъдат безкрайни.

В това отношение интернет повлия негативно, :( всеки пише набързо, никой няма време да прави справки в речници и справочници. А може би някои смятат, че това не е толкова важно, не знам....

Вие какво мислите?

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,

Гери, и езика, и правописа са от огромно значение. За съжаление наистина се наблюдава неграмотност в последно време, омаловажаване на силата на думите. Забравяне на правилата.

Надявам се с усвояването на сегашния правопис да разберем колко е важен за нашето развитие.

Аз лично съм за стария правопис.

Линк към коментар
Share on other sites

Да, и аз бих предпочела старият правопис да не беше се сменял с нов, но, уви, за добро или лошо всичко търпи развитие. Едно губим, друго печелим.

Проблемът не е само за нас, българите. Повечето правописни системи са се развили към опростяване, както впрочем и в самия език действа принципът на икономията. Трудните и ненужни правила се изхвърлят, заменят се с по-лесни и езикът се опростява. Така се губи много от етимологията на думите, лишаваме се от духовния пълнеж, защото, според мен, езикът е огледало на мисленето и израстването на един народ.

Друго нещо си е старобългарският :angel: ангелски език, духовен.

Но, нека гледаме напред!

За мен сега по-важно е, в тези години на изпитания, противоречия, трудности и заблуди, да не позволим латиницата да измести кирилицата :o

Обичам си нашия език и кирилицата не си я давам за нищо!!!

Затова ми е мъчно,че вече не се гледа сериозно и с респект нито на езика, нито на правописа.

И аз дето толкова години съм учила, като чета вестници, книги (нови издания) и особено в интернет, почвам да се чудя, тая дума така ли се пише или иначе....

:blink:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 years later...

Извинете ме за нахалството да пиша тук, но не открих по-подходящо място за въпроса си, а именно искам да ви попитам къде мога да открия информация в мрежата за влиянието на различните видове болести върху почерка на човек. Сестра ми учеше право в СУ преди доста години и имаше учебник по криминология, в който бяха описани конкретни случаи с добавен снимков материал (почерк на болен от паркинсон човек, прекарал инсулт и т.н.). Понеже не мога да открия необходимата ми книга искам да питам за почерка на човек, изкарал инсулт с повреждане на движенията в ръката - леко назъбени ли са линиите в почерка му, видях подобно нещо днес и се чудя дали са ми правилни предположенията.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Привет, поне аз от лични наблюдения върху себеси мога да кажа, че стария правипис по ми харесва, особено силно ми въздеиства буквата "ъ" когато се поставя в края на думите, силно ми влияе и шрифта който се използва че даже и качеството и цвета на хартията. А за графологоята лично аз нямам големи успехи с нея, но ако на някой му се отдава нека и посвети няколко години, това все пак е основна окултна наука и тя си заслужава усилието

Линк към коментар
Share on other sites

По мои наблюдения моят почерк съответства на описанията за характера. Почеркът ми е неравномерен, което показва известна нестабилност, неулегналост на характера, непостоянство. А подписът започва ярко изразен, а завършва някак изведнъж, нелогично, някак без ясен завършек, което показва че силно започвам нещата, но после идва спад и недостатъчен завършек.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...