Една от модерните теории свързва нашето бъдеще с идването на нова раса - вече сред нас се били появили хора, които се отличават с повишени интелектуални, творчески и други способности. И с всяка година стават все повече и повече. Откъде се взеха тези хора?
Да вземем левичарите - те представляват десет процента от населението на планетата. Те превъзхождат десняците по ниво на интелект, при тях е по-добре развита емоционалната сфера и точно те притежават това, което се нарича харизма. Известно е, че повечето издигнали се личности - политици, учени, актьори, художници, композитори - са се родили левичари...
И това, което е интересно - през последните три десетилетия броят на левичарите много се е увеличил. Шведски изследователи предложили следната хипотеза: ултразвуковото изследване, което се прави на бременна жена, въздейства на мозъка и централната нервна система на още нероденото дете. Боравещите с лява ръка се появяват на този свят с по-развито дясно полукълбо, докато при останалите хора е по-развито лявото.
Съвсем наскоро американският генетик Емар Клер направил едно сензационно откритие: оказало се, че на левичарите просто не им достига един ген, който отговаря за писането с дясна ръка. Следователно ултразвуковото изследване предизвиква и мутации - в смисъл, че потомците на левичарите имат всички шансове да наследят недостига на този ген.
Излиза така, че ако се научим по някакъв начин да “подминем” този ген, то може всички бъдещи новородени да се раждат левичари, т.е. потенциални гении. Но дали си струва? По мнението на изследователите левичарите по силата на своя “дефект” сякаш обитават някакъв огледален свят. Те мислят толкова абсурдно и нелогично и печелят в сравнение с десничарите именно защото имат нестандартно мислене. Когато са малко, равновесието в обществото е налице. Но струва ли си да станат толкова много, че да се наруши това равновесие?