Как трябва да пишат левичарите?

  • 19 897
  • 100
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 39 717
Не съм пробвала. Моята щерка най-вероятно ще размазва.

# 61
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 698
Като логопед и майка на левичар ще ви споделя, че и на българския пазар се намират добри продукти за левичари. Преди всичко следя да купувам моливи и химикали в триъгълна форма заради улесняване на тройния захват. Такива продукти има в Офис 1. Освен това избирам по-дебели химикали, за да не се налага да се напряга ръчичката, стискайки нормален химикал напр. От Холандия сестра ми му донесе цветни моливи също триъгълни, които са дебели като флумастери. Скоро имахме гости и му подариха книжка със стикери и химикал на Дисни купени от България. Химикалът за късмет също е от по-дебелите и е с гумен триъгълен държач, което означава, че шанса да намерите е доста голям.
Трудно е десничари да учат леворъки. При писането с дясна ръка химикалът следва ръката. Тя го дърпа, а при левичарите, ако спазват правилата на десноръките, химикалът върви срещу реда. Неудобно е и няма как да се получи. Не съм го оставила на самотек да търси сам правилния начин за изписване, но има доста символи, на които сме променили стереотипа на изписване.

# 62
  • София
  • Мнения: 39 717
Лого5ка, мерси за насоките за формите на химикалите.
Моята щерка държи химикала много странно, с 4 пръста. Ще пробвам с някоя по-дебела.

# 63
  • Мнения: 2 641
аз не съм много съгласна с Лого5ка, че десничари не можели да учат ляво пишещите си деца. независимо с коя ръка пишеш химикала се държи по един и същи начин, а именно с три пръстта. при писане и с двете ръце химикала се води по ръката, която пише. единственото задруднение е че при писане с лява ръка си закриваш написанато в някаква част. и затова тези химикалки които показах ми се струват че отдалечават ръката от текста и може свободно да се вижда. само трябва да се свикне с тях да се пише. сега написах няколко изречение и с двете ръце и нямам проблеми. просто децата трябва да се обучават да пишат правилно, а не както те си искат. лактите на масата, химикалката хваната с 3 пръстта, като другите подпират отдолу и тетрадката с лек наклон. това важи и за правилата при писане с дясна ръка. каква връзка има между писане с лява ръка и логопедия???

# 64
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 698
аз не съм много съгласна с Лого5ка, че десничари не можели да учат ляво пишещите си деца.

Сравни с написаното от мен:


Трудно е десничари да учат леворъки. При писането с дясна ръка химикалът следва ръката. Тя го дърпа, а при левичарите, ако спазват правилата на десноръките, химикалът върви срещу реда. Неудобно е и няма как да се получи. Не съм го оставила на самотек да търси сам правилния начин за изписване, но има доста символи, на които сме променили стереотипа на изписване.


Филмчето, което някой сподели по-напред е много полезно. Благодаря!   bouquet

# 65
  • Мнения: 2 885
Ето нещо интересно.

# 66
  • у дома
  • Мнения: 7 140
Влюбих се в линиите http://www.anythinglefthanded.co.uk/acatalog/small_plastic_ruler … rulers.html#a138C -тук някъде да сте срещали такива ?  Embarassed

# 67
  • София
  • Мнения: 39 717
svetlaem, лично аз не съм виждала.
Тъкмо видях линка и коментирах с моя мъж какви линии има Simple Smile

# 68
  • у дома
  • Мнения: 7 140
Аз да споделя,че има разлика между левичарите - и двете ми деца са такива (ние с мъж ми - не ).
Големият ми син е пълен левичар за мен,не може да прави абсолютно нищо с дясната ръка,пробвала съм да го стимулирам да развива умения и с нея,защото съм на мнение,че нашето ежедневие не е устроено за левичари ,но не става и това е...само за пример - с мишката на компа борави с лявата ръка ,чертае хубаво,но от дясно на ляво и си обръща наопаки линията (затова съм на мнение,че една такава линия ,като тези от линка ще му е супер удобна) . За разлика от него малкият се храни и рисува с лявата ръка,пак му е водеща,но например с мишката на компа се справя и с дясната и в различни ситуации съм забелязала,че му е по-лесно с лявата,но ако се помъчи ,ще успее и с дясната...

Последна редакция: нд, 02 яну 2011, 21:43 от svetlaem

# 69
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 698
Включвам се за кратко, за да ви споделя, че моят син до сега предимно работи с лявата ръка. Но го записахме на пиано. Сега му е по-лесно да свири с дясната, просто защото се е упражнявал повече с нея.

# 70
  • Мнения: 1 494
Моят син е на 6 години и сега и аз се сблъсквам с писането. Много се затруднявам да определя как трябва да му разположим бюрото спрямо прозореца и допълнителното осветление, за да вижда възможно най-добре написаното. Сигурно сте забелязали, че пишейки с лявата ръка, те си правят сянка върху текста. Изпробвах с една лампа и ми се струва, че най-добре е, ако светлината идва из зад дясното рамо. КОето май се оказва неприложимо в класната стая... Имате ли наблюдения?

# 71
  • Мнения: 382
Здравейте, мами. Попаднах на тази тема случайно и макар че нямам такъв проблем, мисля че ще мога да дам информация, която да е полезна на някои от вас.  По-долу беше споменато за триъгълни моливи. Ние такива купихме за моя юнак от Джъмбо. Имаше и триъгълни фулмастри, които обаче се оказаха с много тънък писец и специално на нас не свършиха никаква работа. Дано съм била полезна.

# 72
  • Мнения: 2 885
Скоро търсих в Гугъл и попаднах на линка, който пуснах преди дни. Но.....светлина в класната стая, линийки, моливи........недейте де. То вЕрно притеснения, но чак толкова е излишно. Едно време нито майка ми, ни свекърва ми са се притеснявали толкова. И уреди за пишещи с лявата ръка не е имало.
Аз съм седяла винаги или в средната или до вратата редица. Не съм седяла до прозореца /ако няма парно зимата си е студ, ако не е сменена дограмата Heart Eyes/. Най-удобни ми бяха едни тънки химикалки, ето. Да, леко съм размазвала, но не е било драма. Пишех и рисувах много красиво. Минуса е, че си изкривявах тетрадка под доста голям ъгъл, но мама постоянно ми дуднеше.  Mr. Green Свекървата не знам как се е справяла като види синът си да реже с нож или глади с ютия. И мен ме втриса, като го гледам, т.к. аз всичко друго правя с дясната ръка. Децата сега и двамата държат молив с дясната ръка, като големият си прехвърля и понякога пише и с лявата. Въобще не ме интересува с коя ръка пише, както му е удобно.
Не бих купувала доп. неща заради това, че пише с лявата ръка. Не искам да се различава от останалите. На мен още ми се чудят как пиша с лявата ръка, а държа мишката с дясната. А и много рядко ми се налага и да пиша с молив/химикал...освен да помагам на баткото с домашните.
Следете стойката да е правилна. Другото оставете на децата.....те знаят най-добре.
Поздрави
...от една насилствено вързана от баба левичарка......ама инат Козирожки...пак си пиша с лявата ръка. С дясната пиша грозно!
LYRA имат хубави триъгълни моливи! От кварталната книжарница на  Ситняково съм ги купувала.

# 73
  • Мнения: 7 214
Не знам вие, но аз не съм се вторачвала толкова много в това, че дъщеря ми пише с лявата ръка.
Нито съм търсила чертожни инструменти за левичари, нито съм се съобразявала как да разположа бюрото в стаята й.
Тя си се справя чудесно с всичко.
Единственото неудобство за което се сещам беше за кратко в училище, когато се "бутаха" със съседчето по чин, но госпожата бързо разреши този проблем.

# 74
  • у дома
  • Мнения: 7 140
Явно вашите деца са си се приспособили лесно-на моето,което почти нищо не може да прави с дясната,определено си му е доста трудно. Например с обикновена ножица се мъчеше доста време и нищо не можеше да реже,но с тази за левичарите няма никакъв проблем.
То преди време и компютър не е имало почти във всеки дом,ама сега има-дай да не ги използваме като са ги измислили хората...Преди години не е имало улеснения ,сега като са измислени и могат да се ползват,всеки си решава сам.

Общи условия

Активация на акаунт